Så går det till

När olyckan är framme kan det ibland vara svårt att förstå i vilken ordning man ska agera för att snabbt få hjälp och komma vidare. Så här hanterar vi på Auto-Rikt ditt skadeförlopp.

Anmäl skada

Om olyckan är framme och din bil blir skadad så ska du göra en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag.

De kan hjälpa till att guida dig genom eventuella krav och processer för skadeanspråk, samt bistå med ekonomisk ersättning eller support för att få bilen reparerad. Genom att involvera försäkringsbolaget tidigt kan man säkerställa en smidigare och mer effektiv hantering av skadan.

Skadebesiktning

Om du har en körbar bil så bokar du en skadebesiktning hos oss. I annat fall om bilen exempelvis bärgas till oss så kontaktar du oss och uppger skadenumret.

Vid en skadebesiktning hos oss undersöks fordonet noggrant för att bedöma omfattningen av skadorna och vilka reparationer som behövs. Det kan inkludera en visuell inspektion samt eventuellt användande av specialverktyg eller mätutrustning för att bedöma skadans omfattning, Skadebesiktningen är nödvändig för att kunna fastställa vilka reparationer som behövs och för att kunna ge en korrekt kostnadsberäkning och tidsplan för reparationerna.

Kostnadskalkyl

När vi har besiktigat din bil och bedömt skadorna skickar vi in en kostnadskalkyl till försäkringsbolaget med vad det kostar att reparera bilen.

Efter att försäkringsbolaget har godkänt kalkylen så kontaktar vi er med ett förslag på tid för reparation av bilen. Du godkänner reparationsdatumet och meddelar oss om du ska/vill ha en hyrbil under reparationstiden.

Inlämning & reparation

Du lämnar in bilen på givet datum och blir informerad om eventuella självrisker och avgifter.

Under reparationstiden kommer du att bli uppdaterad om reparationsprocessen och vi försöker hålla en nära kontakt med kunden.

Upphämtning

När din bil är klar blir du kontaktad via sms. Eventuell självrisk betalas till oss när bilen hämtas och självklart hämtar du alltid en nytvättad bil.

Vi hjälper dig med ditt fordon

Vi är specialiserade på bilskadereparationer och allt inom karosseriarbete. Tveka inte att kontakta oss för en värdering av din skada.

Rulla till toppen